Wednesday, May 19, 2010

Alhamdulillah..Buku kedua saya telah diterbitkan..


Assalamualaikum para pembaca sekalian..alhamdulillah, buku kedua saya telah diterbitkan..buku ini adalah hadiah istimewa buat semua insan bergelar ahli organisasi samada di sektor swasta atau kerajaan..selamat membaca!


sinopsis

“Pergaulilah manusia dengan pergaulan yang apabila kamu meninggal dunia mereka menangisimu dan jika kamu hidup mereka menyayangimu.”
~Sayidina Ali r.a~
Buku ini ditulis untuk berkongsi pandangan tentang karakter-karakter dalam organisasi berdasarkan apa yang terpendam di hati penulis untuk dikongsi bersama dengan pembaca sekalian. Namun begitu ia tidak menjurus kepada mana-mana pihak. Ianya adalah pandangan peribadi penulis berkaitan organisasi berdasarkan pengalaman bekerja dan perkongsian pengalaman dengan kebanyakan orang, serta sedikit rujukan. Secara keseluruhannya buku ini akan berfokuskan kepada isu-isu berkaitan karakter-karakter dalam organisasi dan kesannya terhadap perkembangan organisasi. Membaca buku ini bermakna anda telah memahami karakter-karakter yang wujud di sekeliling anda, yang mana satu ketika dahulu anda mungkin tidak pernah mempedulikan kewujudannya dan tidak merasakan ianya boleh memberi kesan ke atas organisasi. Saya sentiasa memerhatikan isu-isu berkaitan organisasi dan saya melihat karakter-karakter yang wujud di dalamnya mampu memberi kesan sama ada positif atau negatif ke atas organisasi. Semoga buku ini dapat membuka minda untuk difikirkan bersama serta perbincangan yang lebih menyeluruh ke arah organisasi yang lebih cemerlang di masa hadapan.


No comments:

Sikap Yang Perlu Dijauhi Oleh Guru

Sikap Yang Perlu Dijauhi Oleh Guru 1. Tidak ambil kisah dengan tugasan berkumpulan Antara sikap yang kita perlu jauhi ialah, tidak ...